25.4.07



Sunnuntai 3.6 Matkapäivä

Ryanairin kone saapui Tampereen Pirkkalaan aikataulussa noutamaan joukkuetta. Jyri matkaili Tukholman ja Köpiksen kautta SAS-siivin. Pääjoukko oli perillä edellä aikataulusta ja
ehdimme rentoutua Dublinin lentokenttäbaarissa ennenkuin Bernard McGuinness bussin ohjaimissa vei meidät läpi sateisen irlantilaismaiseman kohti Carlow'ta. Nopea majoittuminen hotelliin ja sitten katsomaan peliareenaa Carlow'n keskustassa. Nautimme vielä yhdessä kunnon tulopäivällisen ja tutustuessani kilpailutoimistoon olikin myöhemmin saapunut Jyri jo Bernardin hoivissa matkalla hotelliin. Hotellissa 4 kilpapöytää ovat vielä keskeneräiset ja puolalainen asennusryhmä täydessä touhussa.Aamulla käynnistyy EBSA International Open ja pelikaavioita hiotaan vielä viime tingassa.
Maanantai 4.6 International Open

"Manner"-Euroopalaisten kilpailu yhdestä Main Tour paikasta alkoi lohkopelein 56:n pelaajan voimin. Koko suomalaisjoukkue on mukana ja Jyrin avauspeli käynnistyi heti aamulla Ivy Room'sissa vastustajana Ranskan Daniel Poly.
Laura ja Janne pelasivat hotelliin asennetuilla uusilla pöydillä. Jyri selvitti itsensä lohkoykköseksi ja muu miesjoukkue otti lohkoista kakkospaikat eli jatkon 32:n kaavioon. Lauran tappiopelit eivät tuoneet jatkopaikkaa. Knock-out pelit käynnistyvät illalla. Neljännesfinaalit, semit ja finaali huomenna.
Jyri voitti Romanian Denis Cretun puhtaasti 3-0 ja Mika Belgian Kristof Vermerenin samoin numeroin ja molemmat pelaavat neljännesfinaalipaikasta myöhäisottelussa.
Esalla oli 2-0 johto Saksan Sascha Lippeä vastaan mutta 2-3 tappio jäi kaivelemaan mieltä.
Janne taipui erin 1-3 Hollnnin Ton Berkhoutille ja International Openista jäi muistoksi vain pelikokemusta keskiviikkona alkavaa EM-kisaa varten.
Jyrin vahvat esitykset jatkuivat ja Kyproksen Anthony Brabin kaatui Jyrin käsittelyssä 3-1 ja Jyri pelaa tiistai-aamuna
neljännesfinaalissa vastassaan Ranskan Yannick Poulain. Mika Karhu sai sensijaan kokea Sascha Lippen paremmakseen tuloksella 0-3.

Tiistai 5.6 International Open ratkaisupelit ja EM avajaisilta


Yannick Poulain (Ranska) Jyri Virtanen (Suomi) 3-1. Odotellaan rauhassa illan avajaisia.
International Open finaalissa Roey Ferndandez (Israel)
-Kevin Van Hove (Belgia). Kevin lunasti itselleen paikan ensi kauden Main Tourille tuloksella 4-1.









Keskiviikko 6.6 Ensimmäinen pelipäivä

Jyri ja Esa aloittivat kisat voittopeleillä. Mika hävisi saksalaiselle 2-4 ja Janne vetää k
ontraa hotellin pöydällä.Ei kestänyt Jannella pää ratkaisuframessa. Englannin Reanne Evans ei antanut Lauralle paljonkaan mahdollisuuksia. Vasemmalla löytyy linkki Global Snookerin videoihin ja valokuviin. Illalla saapui vielä paikalle Tomi Nertamo mukanaan Mikan tuttu keppi. Mika oli hankkinut ennen kisaa uuden kepin eikä hiekkapaperilla hiontakaan auttanut lyönnin löytämisessä. Eli paluu vanhaan. Näinhän kävi myös Stephen Hendrylle Sheffieldissä. Niin ne mestarit.

Torstai 7.6 Toinen pelipäivä

Saksan Sascha Lippe ei antanut Jannelle aamupelissä mahdollisuuksia ja otti tylyn 4-0 voiton.
Laura sai vain yhden framen Irlannin Paula Judgelta ja Jyri ei antanut erääkään Saksan Thomas Bellille. Mikan oma keppikään ei tuonut tukea Skotlannin Gary Thomsonin syleilyssä ja Mikalle jäi muistoksi yksi voitettu erä. Illan viimeinen ottelu jo muuten pimeällä Ivy Roomin areenalla oli suomalaisjuhlaa Esan näyttävässä pelissä paikallista Garry Hardimania vastaan. Viimeistä edellinen frame lipsahti Esalta vastustajalle mutta Esa kuittasi taululle numerot 4-1 ja valmisteli itselleen jatkopaikkaa knock-out peleihin. Iltapelien
kovin shokki oli hallitsevan mestarin Maltan Alex Borgin tappio 0-4 Sveitsin pooliveturille Jonny Fulcherille. Jonny on muuten Risto Väyrysen treenikaveri Genevessä.











Perjantai 8.6 Kolmas pelipäivä

Maltan lippu liehuu hotellin seinustalla merkkinä hallitsevan mestarin läsnäolosta. Esa pelasi iltapäivällä tiukan pelin Itävallan irkkuperäistä Richard McHughia vastaan ja täpärissä freimeissä oli tunnustettava 2-4 tappio
.











Lauantai 9.6 Neljäs pelipäivä

Lohkotulokset alkavat täyttyä ja jatkopaikkoja on niukasti jaossa. Jyrin kaksi peliä päättyivät murskatappioon ja lohkon kärkipaikat voi unohtaa. Esalla oli mielenkiintoinen peli nuorta Michael Whitea vastaan. Esa sai napattua yhden framen mutta vauhdilla pöytää kiertävä ensi kauden ammattilainen pussitteli loppunumeroiksi 4-1 ja Esa myönsi 15-kesäisen olevan aika lahjakkuus. Lauralla ovat vielä pelaamatta Latvian ja Venäjän vastukset. Jospa sieltä löytyisi voittopeliä.


Sunnuntai 10.6 Viides pelipäivä

Esa otti jo kolmannen voittonsa puhtaasti erin 4-0 vastustajana Romanian Cristian Chircu. Jatkopaikka häämöttää kun vielä Tsekin ja Unkarin pelaajat hoidetaan. Mikan ja Jannen pelit loppuvat lohkopeleihin. Jyri hävisi aamulla belgialaiselle erin 2-4 mutta jatkopelit on jo tur
vattu.
Loistavaa snookeria nähtiin iltapäivällä kun International Openin voittaja Kevin Van Hove peittosi Saksan ykkösveturin Lasse Munstermannin puhtaasti 4-0. Lauran iltaottelu Latvian Inese Kazokaa vastaan päättyi Lauran 0-3 tappioon.


Maanantai 11.6 Kuudes pelipäivä

Viikko on vierähtänyt aurinkoisissa ja lämpimissä merkeissä mutta ennuste lupaa jatkossa kylmää ja kosteaa säätä. Viimeisissä lohkopeleissä selvitellään sijoitusta lohkossa ja siten vastuksen kovuutta knock-out pelien ensimmäisillä kierroksilla.

Tiistai 12.6 Seitsemäs pelipäivä

Esa ja Jyri jatkopeleihin. Jyri sijoittui lohkossaan kolmanneksi ja Esan lohkosijoitus loistava
kakkonen ja knock-out arvonta miesten 32-cupiin toi vastustajaksi Sascha Lippen. Janne ja Mika vaihtavat lajia ja siirtyvät Carlow Golf Clubin kentälle elleivät ennustetut sateet ole esteenä. Laurakin siirtyy peleistä katsomon puolelle saatuaan vain yhden otteluvoiton lohkossaan.
Esan iltapeli päättyi 1-5 tappioon ja pelit on tältä erää pelattu. Illan todellinen trilleri nähtiin pelissä Michael White-Lasse Munstermann ja kontraerän viimeinen musta pyörähteli kauniisti turvalyönneissä kunnes Michaelilta lipsahti lyönti vähän hiljaiseksi ja Lasse kuittasi tärkeän voiton. Jyrillä on keskiviikkoaamuna vastassaan Darren Morgan.

Keskiviikko 13.6 Kahdeksas pelipäivä

Darren Morgan peittosi Jyrin aamun pelissä erin 4-0 ja suomalaisesitykset päättyivät tähän.









Torstai 14.6 Yhdeksäs pelipäivä ja EBSA liittokokous

Miesten pelit neljännesfinaalivaiheessa ja mukana viisi irlantilaista,kaksi belgialaista ja yksi saksalainen. Naisten ja seniorien sarjassa mukana voittajasuosikit Reanne Evans ja Darren Morgan.
Miesten semifinaalit perjantaina:Björn Haneveer-Rodney Goggins ja Kevin Van Hove-Vincent Muldoon ja naisten finaali perjantai-iltana: Wendy Jans-Reanne Evans. Seniorifinaali perjantai-iltapäivällä : Darren Morgan-Kieran McMahon.

EBSA:n liittokokouksessa ehdotuksia ensi vuoden pelipaikoiksi: Team Championships Skotlannin Glasgow;ssa ja EM-kisa Turkissa tai Belgiassa.

Perjantai 15.6 Kymmenes pelipäivä

Seniorifinaalissa odotetusti Darren Morgan vei mestaruuden ja samoin naisten
finaali päättyi Reanne Evansin voittoon. Miesten toinen semifinaali päättyi Kevin Van Hoven voittoon ja Rodney ja Björn pelasivat illalla tasaisen pelin joka jouduttiin keskeyttämään tilanteessa 3-3 peliareenan viereisen diskon aloittaessa jytinän.

Lauantai 16.6 Finaalipäivä ja päättäjäiset

Kesken jäänyt semifinaali
pelattiin aamulla ja tilantessa 5-5 otti Rodney Goggins ohjat ja 80 breakilla vei itsensä finaaliin. Finaalissa molemmalla pelaajalla on jo Main Tour lippu taskussaan
ja nyt pelataan Euroopan Mestaruudesta.
Finaalissa Kevin Van Hove (Belgia) vastaan Rodney Goggins (Irlanti) 7-2 eli Kevin van Hove on Euroopan Mestari.
Päättäjäisissä parhaat palkittiin ja onnelliselle tuplamestari Kevin Van Hovelle ojensivat palkintopystit EBSA:n puheenjohtaja James Leacy ja sihteeri Maxime Cassis.