6.5.11

European Snooker Championships


7-17.6
2011





Sofia,
Bulgaria



 7.6 Avajaiset ja ensimmäinen pelipäivä

 Maanantaisen lentomatkustelun jälkeen saavuimme keskiyön jälkeen hotelliin ja Dedeman Princess näytti heti parhaita puoliaan baari- ja ruokatarjoilussa. Peliareenaan pitikin heti tutustua ja komeat uudet Riley Imperial pöydät oli asennettu juhlasaliin vaikuttavaksi kokonaisuudeksi. Puolalainen asennusryhmä vielä viimeisteli pöytiä ja tuttuja pelaajia ja toimitsijoita tervehtien kuluivat vuorokauden ensimmäiset tunnit. 
Aamun avajaisseremoniat antoivat näytteen järjestäjien panostuksesta kun vasta pari vuotta pystyssä ollut snookerorganisaatio oli saanut paikalle mittavan mediaväen ja lukuisat tv-kamerat. Urheiluministeri Svilen Neykov suoritti kilpailujen symbolisen avauslyönnin ja toimi takeena valtiovallan tuesta bulgarialaiselle snookerille. 


Pelit käynnistyivät heti avajaisten jälkeen kun oli selvitty maistuvasta cocktailpalatarjoilusta. Timon kanssa tuomaritehtäviin ja Janne ensimmäiseen peliinsä. Ensimmäisessä erässä Israelin Shay Arama koetteli Jannen pelikuntoa mutta alkujännityksen jälkeen voittotulos 4-1 oli hyvä avaus turnaukselle.
Antti joutui heti maistelemaan lohkonsa parhaimmistoa kun Englannin Martin O'Donnell teki puhtaan 4-0 tuloksen. Jyri oli saapunut paikalle vasta iltapäivällä ja paikallinen Ivallo Markov hoidettiin heti alkajaisiksi selvin 3-0 numeroin. Jannella oli vielä toinen peli illalla missä Saksan snookerparhaimmistoon kuuluva Patrick Einsle tykitti näyttävän 4-0 voiton. Loppuillasta kävimme vielä syömässä perinneruokaa tarjoavassa Hajdidraganov Houses ravintolassa ja poistuimme tyytyväisinä takaisin hotelliin missä uni maittoi pitkän päivän jälkeen.

8.6 Toinen pelipäivä

Päiväpelissä Jyrillä vastassa Kroatian Ivan Svehla. Jyrille vajaassa tunnissa helppo 3-0 tulos.Iltapelissä Antilla kova vääntö Hollannin Rene Van Rijsbergenin kanssa mutta hollantilainen vei kaikki erät.

Jannella paikallinen Nikola Kemilev ja Jannen johtaessa jo 3-1 näytti kaikki hyvältä mutta pelin lipsahdettua ratkaisuerään bulgarialaisen muutama hyvä lyönti ja Jannen epävarmoiksi kääntyneet otteet väripalloja pelatessa johtivat niukkaan tappioon.




9.6 Kolmas pelipäivä


Aamulla ihailimme hurjaa ukkosmyrskyä hotellihuoneen 14. kerroksen ikkunasta. Jyri pelasi päivällä Romanian Marcel Breda vastustajanaan ja tällä kertaa Jyriltä heltisi jopa yksi erä romanialaiselle.
Antille osui päiväpeliin tuttu Tanskan snookerkonkari Rune Kampe. Antti pisti tiukasti kampohin mutta juuri QSchool ympyröistä palannut Rune voitti kuitenkin ottelun erin 4-2.
Jannella iltapelissä Liettuan Tomas Puodziunas ja lyöntiotettaan tuskaillut Janne sai puristettua 4-2 voiton.
Antti otti jo neljännen tappiopelin Tsekin Lukas Krenekiltä luvuin 2-4. Päivän päätteeksi Hajdidraganov Housen pihviannosten äärellä spekuloitiin kisatunnelmia.

10.6 Neljäs pelipäivä

Jyri lohkokärjessä neljällä voitolla kun Israelin Yakov Shaashua kaaatui luvuin 3-0. Iltapelissä Janne tuskaili Puolan Marcin Nitchken kanssa ja puolalaisen 4-1 voitto hautasi Jannen jatkohaaveet.

Antin ensimmäinen voittopeli 4-1 Romanian Valentin Militarusta ei tässä vaiheessa enää paljon lohduttane. Päivän valopilkkuna nähtiin Maltan Alex Borgin komea 141 break.






11.6 Viides pelipäivä

Pohjois-Irlannin Michael McDonald ei saanut Jyriltä erääkään eikä lohkovoittajasta ole enää epäilystäkään.
Janne ja Antti saivat vastustajiltaan vain yhden erän kumpikin ja tappiosaldo kasvoi kun Kyproksen George Louca ja paikallinen Ivailo Simeonov hoitelivat voitot kotiin. 

12.6 Kuudes pelipäivä

Aamulla Euroopan Tuomariliiton kokous. Kokouksessa päätettiin purkaa EBSRA liittorakenne ja tehdä tuomariliitosta Euroopan Snookerliiton alajaosto. Jyrin lohkopelit pelattu. 17 voittoerää ja 1 tappioerä.

13.6 Seitsemäs pelipäivä

Aamulla Euroopan Snookerliiton kokous. Janne ja Antti pelasivat viimeiset pelinsä Sofiassa kun Maltan Simon Zammit ja Walesin Daniel Wells pöllyttivät puhtaat 4-0 tulokset.

15.6 Yhdeksäs pelipäivä

Pari vapaapäivää viettänyt Jyri oli lohkovoittajana sijoitettu suoraan 16-kaavioon missä Belgian Kurt Desplenter yllätti kontraerässä ja suomalaispelit ovat näin päättyneet.Illalla oli John Higgins saapunut paikalle ja lehdistötilaisuuden ohessa Timo pääsi maailmanmestarin kanssa kuvaan.




16.6 John Higginsin näytösottelu messukeskuksessa

Täydelle katsomolle esiintynyt John Higgins pelasi rentoja otteluita paikallisia pelaajia vastaan.


Antti ja Janne eivät jääneet myöskään osattomiksi Mestarin vieraanvaraisuudesta.

17.6 Finaalipäivä ja päättäjäiset 


Miesten finaalissa kohtasivat Irlannin Vincent Muldoon ja Walesin Daniel Wells. Masters finaaliin selvittivät itsensä nykyisin Ukrainaa edustava Alan Trigg ja Englannin Steve Judd. Naisten finaalissa Belgian Wendy Jans ja Latvian Tatjana Vasiljeva.
Daniel Wells oli parempi luvuin 7-4 ja EM kiertopalkinto sylissä päättäjäistilaisuudessa hymyä riitti. Masters voiton vei Steve Judd ja odotetusti Wendy Jans oli selkeä voittaja naisten kilpailussa.