6.3.12

European U21 Snooker Championship
5-10.3 2012 


European Snooker Team Championships
9-16.3 2012



Vaiheikkaan kokopäiväisen matkailun ja parien välilaskujen jälkeen saavuimme Sofiaan ja viime kesästä tuttuun Dedeman Princess hotelliin jonka juhlasaliin oli asennettu neljätoista Shender pöytää.
Alle 21 vuotiaiden kilpailun avajaisissa lausui Bulgarian Liiton Presidentti Oleg Velinov tervehdyssanat EBSA:n edustajien säestämänä.

 









6.3 Ensimmäinen pelipäivä

Aamuvarhaisella  käynnistyivät pelit Urheiluministeri Svilen Neykovin puheella ja avauslyönnillä






Olli-Pekan ensimmäinen peli  Ranskan Yannick Tarillonin kanssa päättyi 3-0 voittoon isä Pekan jännittäessä katsomossa. Päivän toisessa pelissä Olli-Pekka sai puristettua yhden erän kisojen ennakkosuosikilta Skotlannin Scott Donaldsonilta..

7.3 Toinen pelipäivä


Olli-Pekalla tänään kolmen pelin urakka. Aamupelissä vastassa Maltan Matthew Calleja joka tiukassa pyörityksessä otti 3-0 voittolukemat. Kuvassa myös ruotsalaistuomari Johan Hansson.


Kun kuuden pelaajan lohkossa oli nyt kaksi vastustajaa jäljellä niin iltapäivän ottelu paikallisen Dimitar Mehandzhiyskin kanssa oli tärkeä jatkoon pääsyn kannalta.
Ensimmäinen erä meni Olli-Pekalle. Sitten yllättävä ailahtelu antoi vastustajalle tasoituksen. Edes 2-1 tilanteessa ei peliä saatu poikki vaan pistein 60-2 bulgarialainen vei pelin kontraan.
Ratkaisuerässä Olli-Pekan voitontahto mureni ja kolmas lohkotappio oli selviö.
Iltapelissä oli vastassa tuttu Israelin Shachar Ruberg ja ensimmäisen erän voitto ei kantanut Olli-Pekkaa pidemmälle. Viides sija lohkossa merkitsi pelien päättymistä.

8.3 Kolmas pelipäivä

Aamulla oli Sofia saanut lumipeitteen joka iltaan mennessä kylläkin katosi.



Peliareenalla 48 jatkoon päässyttä junioria taisteli kohti mestaruuspaikkaa. Brittein Saarten pelurit olivat odotetusti hallitsevassa roolissa.


9.3 Neljäs pelipäivä


Joukkuepelurit saapuivat aamulla Istanbulissa vietetyn yön jälkeen ja illan infotilaisuudessa kerrottiin uudesta joukkuepelin systeemistä. 

10.3 Viides pelipäivä

Alle 21 vuotiaiden finaalissa kohtaavat Englannin 14-vuotias Shane Castle ja Skotlannin viisi vuotta vanhempi Michael Leslie.
Pessi,Antti ja Jani painuivat Century klubille harjoittelemaan ja valmistautumaan illalla pelattavaan joukkuepeliin Maltaa vastaan. 
Maltan kova joukkue Alex Borgin johdolla ei antanut paljonkaan mahdollisuuksia ja ainoa voitto oli Pessin oikea arvaus kolikonheitossa.
Illan alle 21 vuotiaiden päättäjäisissä onniteltiin Michael Leslietä turnausvoitosta ja Main Tour paikasta kaudelle 2012-2013. 


11.3 Kuudes pelipäivä

Olli-Pekka lähti iltapäivällä kotimatkalle ja illan joukkuepelissä oli vastassa Bulgarian vitosjoukkue josta tehtiin helpohkosti selvää. Jani joutui tosin kontraerään asti.
                         Antti Tolvanen,Jani Kananen,Pessi Lyyra

12.3 Seitsemäs pelipäivä

Päivällä klubille treeneihin missä Pessi tekaisi 101 breikin. Illalla oli vastassa Israel.ja Pessi kunnostautui jälleen voittamalla pelinsä lukemin 3-1.
Pelien jälkeen lähiravintolaan missä Pessi intoutui tilaamaan lampaan aivoja jos niistä vaikka saisi huomiseen peliin vahvistusta. Jani ei ollut kovin vakuuttunut mahdollisesta tehosta.
 
13.3 Kahdeksas pelipäivä
 
Iltapäivän tärkeässä pelissä vastassa Bulgarian kakkosjoukkue ja nyt pelattiin jatkopaikasta. Bulgarian kakkonen kaatui puhtaasti ja lohkon nelospaikka varmistui.


14.3 Yhdeksäs pelipäivä

Viimeinen lohkopeli ja Skotlannin joukkue tuoreen Euroopan Mestarin johdolla. Kokeneet skotit veivät kaikki pelit puhtaasti 3-0 ja odoteltiin illan jatkopelien vastustajia.
16-kaaviossa arpaonni toi vastaan Belgian. Joukkue ei saanut otetta belgialaisista ja Pessin yksi erävoitto breikillä 67 oli illan ainoa valopilkku kun suomalaispelit nyt päättyivät. 



15.3 Kymmenes pelipäivä

Tuomaritehtävät miesten neljännesfinaalissa. Skotlanti-Englanti ottelussa Michael Leslie peittosi Englannin Michael Wildin alle tunnissa 4-0 lukemin,mutta muissa pareissa Englanti oli parempi ja kohtaa perjantaina Maltan semifinaalissa.Toiset semijoukkueet Israel ja Puola.

16.3 Finaalipäivä ja päättäjäiset 

Englanti ja Israel selvittivät itsensä thrillerifinaaliin missä Englannin tasaisempi joukkue otti lopulta mestaruuden kun Robbie Williamsin breikit 131 ja 116 olivat näytteenä taidoista.
Israelin nuori Shachur Ruberg puolusti joukkueen mainetta 4-0 voitollaan mutta lopputulos oli väistämätön kun kontraerässä Englannin Michael Wild voitti Roey Fernandezin.
Naisten finaalissa venäläiset ottivat mittaa toisistaan ja Masters tittelin vei odotetusti Wales.
Englannin voittoisa joukkue ja turnausisännät