Lähdimme puoliltapäivin Juhan kanssa kohti Munchenia ja pikaisen koneenvaihdon jälkeen kone ehti jo kiitoradalle valmiina nousuun kun matkustajaluettelossa ilmenneen epäselvyyden takia palasimme
takaisin ja odottelimme puolitoista tuntia koneessa ennenkuin lähtölupa kohti Sofiaa heltisi.
Perille päästyämme taksikyyti hotelliin ja kuulumiset aikaisemmin saapuneilta Heikiltä ja Sakulta.
Edellisenä iltana saapuneet Antti,Jani ja Esa tavattiin Happy Barissa illallisen merkeissä ja vielä piipahdus läheiseen Irish Bariin sinetöi saapumispäivän.

1.6 Avajaiset ja ensimmäinen pelipäivä

Samassa hotellissa on jo nyt neljännet kisat kolmen vuoden aikana ja järjestelyt sujuvat rutiinilla.Aamulla pikainen tiedoitustilaisuus ja tervetuliaisbuffet. Puolen päivän jälkeen alkoivat pelit.

Saku sai viettää vapaapäivää katsellen muiden pelejä. Antilla meni kaksi ensimmäistä erää mukavasti tanskalaista Thomas Sellingiä vastaan, mutta  sitten alkoivat vaikeudet ja kontrassa tuli tappio.
Heikki hoiteli liettualaisesta puhtaan 4-0 voiton ja 58 break merkittiin listaan. Esa pääsi helpolla pelillä kun valkovenäläisen pistesaldo koko pelissä jäi alle kolmenkymmenen. Jani joutui taipumaan Kyproksen Anthony Brabinille nollapelillä ja Juha puristi liettualaisesta vain yhden erän.

2.6 Toinen pelipäivä

Aamupeleissä Juha otti puhtaan 3-0 voiton. Heti perään Esa hoiteli alle tunnin pelinsä samaan malliin. Antin vastustajana Ukrainan 8-vuotias Iulian Boiko teki näyttäviä lyöntejä, mutta Antille täydet eräpisteet. Sakun ensimmäinen kisaottelu vähän iäkkäämpää Israelin Shay Aramaa vastaan päättyi Sakun hienoon  4-1 voittoon ja breikki 53 merkittiin listaan,

3.6 Kolmas pelipäivä

Aamun pelissä Janilla vastassa Englannin Mitchell Mann. Ensimmäiset kolme erää menivät vakuuttavasti englantilaiselle. Sitten Jani sai juonesta kiinni ja vei kaksi seuraavaa, kunnes Mitchell Mann  pani pelin poikki. Esa hoiteli pikapelissä unkarilaisen tylysti 3-0.
Englannin Jamie Bodle otti Juhalta luulot pois parilla +70 breikillä ja vei puhtaat eräpisteet. Heikin paikallisvastustaja hätkähdytti viemällä ensimmäisen erän, mutta Heikki taiteili loput.
Päivän kovimmasta suorituksesta vastasi Saku, jolla oli vastassa kevään U21 EM neljännesfinalisti, Saksan Lukas Kleckers. Saksalainen vei ensimmäisen erän, mutta Saku vei päättäväisellä pelillä loput ja kolkuttelee lohkon kärkisijaa. Antin lohkossa vietettiin vapaapäivää.

4.6 Neljäs pelipäivä

Juha ja Esa aamupelissä. Tuttu irlantilainen Mark Tuite vei Juhalta kaikki erät. Viimeiseen erään tehty 67 sinetöi puhtaan voiton. Esalla ei ollut vaikeuksia Israelin Doron Lavien kanssa ja pikapelissä 3-0 voitto, breikit 43 ja 65. Iltapäivällä Antilla vastassa Saksan Roman Diezel. Ensimmäiseen erään tehty 86 break ei pelastanut Anttia tappiolta kun loppuerät menivät saksalaiselle.
Mainiosti pelannut Saku oli nyt tosipaikan edessä kun puolalainen ikätoveri karkasi jo 3-1 johtoon breikillä 62. Saku ei tästä häkeltynyt vaan puristi itsensä kontraan ja voittopeliin. Lohkoykkösen paikka oli ansaittu ja helpottaa tietä knock-out vaiheessa. Illalla vielä Jani otti selkeän voiton ja Heikki pelasi tappiopelin turkkilaisen kanssa, mutta päivän saldo oli silti positiivinen.

5.6 Viides pelipäivä

Naisten breikkilistaan ilmestyi aamulla kova luku, kun Latvian Tatjana Vasiljeva tekaisi satasen.
Otteluvoittoa ei kuitenkaan tullut, vaan ranskatar vei loput erät.
Juhan viimeinen lohkopeli serbialaista vastaan päättyi 3-1 voittoon ja lohkosijoitus jatkoon oikeuttava nelonen. Heikin lohkossa vapaapäivä. Jani pelaa viimeisen lohkopelinsä lauantaina.
Esa väänsi itsensä kontraan Belgian Yvan Van Velthovenin kanssa ja komea otteluvoitto oikeutti lohkoykkösen paikkaan. Antti sai Irlannin Rodney Gogginsilta puristettua yhden erän.
Illan viimeisessä pelissä Saku otti serbialaisesta voiton tiukassa kontraerässä ja varmisteli lohkoykkösen sijoitusta. Tuomaritehtävässä tuli koettua mukava viisi- ja puolituntinen kun Itävalta ja Unkari pallottelivat  kaikki seitsemän erää.

6.6 Kuudes pelipäivä

Perjantain peleissä haettiin viimeisiä lohkosijoituksia. Heikin peli Israelin Shachar Rubergia vastaan käynnistyi mukavasti, mutta 2-0 johto kääntyikin 2-4 tappioksi pelin edetessä ja lauantain viimeisessä pelissä varmistellaan lohkon kolmospaikkaa. Antin iltapelin tappio paikallisvastukselle merkitsi turistiryhmään siirtymistä. Saku varmisti lohkovoittonsa puhtaalla 4-0 pelillä.

7.6 Seitsemäs pelipäivä

Jani ja Heikki pelasivat viimeiset lohkopelinsä aamulla. Jani sai puolalaiselta yhden erän ja Heikki antoi vastaavasti venäläiselle yhden erän. Esa ja Saku selvisvät lohkopeleistä lohkovoittajina.
Heikki otti lohkokolmosen paikan ja Juha ja Jani ovat lohkonelosia. Antti pelaa vielä sunnuntai-iltana erillisessä Six Reds turnauksessa.

8.6 Knockout ja Liittokokous sekä 6-Reds

Lohkopelien jälkeisessä sijoittelussa miesten 64 ja masters 32 kaavioon kävivät pahan aavistukset toteen ykkösten ja nelosten kohdalla. Saku ja Jani sekä Esa ja Juha kohtaavat heti ensi kierroksella. Heikille osui vastustajaksi paikallinen Georgi Velichkov. Jani ryntäsi ottelussa 3-0 johtoon ja Sakun neljänteen erään tekemä 76 break ei enää pelastanut kun Jani katkaisi 4-1 tuloksella. Heikki hävisi bulgarialaiselle ensimmäisen erän mutta eteni 4-2 tulokseen. Esa otti Juhasta selvän 4-0 voiton.
 EBSA liittokokoukseen oli saapunut myös WPBSA:n puheenjohtaja Jason Ferguson kertomaan Ammattilaisliiton tilanteesta ja tavoitteista. Ensi vuoden EBSA kisapaikkoina esiteltiin U21 ja Team kisaan Malta ja EM kisaan Tsekin Praha. Mohemmat ehdotukset otettiin tyydytyksellä vastaan.
6-Reds kisan aikataulu petti pahasti kun kaksikymmentä pelaajaa pelasi viiden lohkoissa round-robin kierroksen paras seitsemästä peleinä. Myöhässä käynnistynyt kisa kesti pitkälle aamuyöhön ja myöhemmin pelattavaan 8-cupiin ei ollut Antilla enää asiaa.

9.6 Kohti finaalipelejä

Maanantaina aamulla pelattiin miesten 32-cup ja iltapäivällä masters 16-cup. Illalla vielä miesten 16-cup päättää täyden pelipäivän. Janilla oli vastassa Saksan Roman Dietzel, joka eteni 16-cupiin tuloksella 5-2. Heikillä oli pitkä kamppailu Itävallan Andreas Plonerin kanssa ja Heikin 4-3 johto hupeni 4-5 tappioon. Näin suomalaisesitykset miesten sarjassa ovat päättyneet.
Esa pelasi pääsystä kahdeksan joukkoon Belgian kokenutta Alain Vandersteenia vastaan. Belgialainen oli parempi erin 4-1. Esa yritti vielä vimmatusti kavennusta, mutta viimeiset pallot menivät vastustajalle. Näin ovat kaikki suomalaispelit Sofiassa päättyneet.