3.11.06


IBSF

Snooker MM








4-15.11 2006


***** Regency Palace Amman,Jordania




Perjantai 3.11 , matkapäivä

Pimeä ja kylmä Helsinki-Vantaa jäi aamulla taaksemme kun suuntasimme kohti välilaskupaikkaa. Wienissä muutaman tunnin odottelu menee rentouttavan lounaan merkeissä.
Itävallan ja Saksan joukkueet liittyvät mukaan jatkolennolle kohti Ammania.

Kone myöhässä ja laskeuduttiin Ammaniin niukasti aikataulusta jäljessä.Puolen tunnin hurja minibussikyyti hotelliin.Aula täynnä snookerväkeä ja parikymmentä minuuttia tervehtimisiä ja
sitten huoneeseen purkamaan laukusta kamat.Timon keppikotelo oli kokenu kovia mutta peliväline oli kunnossa.Langattoman nettiyhteyden luonti tuotti tuskaa mutta hotellin baarissa oli kunnon signaali ja saatiin pari riviä maailmalle.Mukava ilta , 17c lämmintä ja tyyntä.
Täytyy aamulla kiivetä hotellin kattoterassille kuvaamaan maisemia.Niistä lisää huomisessa.Keskiyö lähestyy....




Lauantai 4.11

Aamulla kirkas sinitaivas ja auringonpaiste herätti meidät ja siirryin 10 kerrosta ylöspäin uima-altaan ääreen ihastelemaan maisemia.Tukevan arabialaisen aamiaisen (on pannua ja kattilaa) jälkeen lähdimme lähikauppaan ostoksille.Totesimme kadunylityksen mahdottomaksi hurjan liikennevirran takia ja nöyrästi kävelimme puoli kilometriä ylikulkusillalle. Vesi- ja limupullot mukana keplottelimme itsemme takaisin hotelliin ja vaatehuolto silitys - ja ompelusuorituksineen alkoi.Taitaa kuulostaa ihan urheilujoukkueen matkalta !

Avajaisten suhteen tuli ohjelmaan muutoksia.Illalla oli pelaajille ja toimitsijoille tiedotustilaisuus sunnuntaina alkavien pelin suhteen ja varsinaiset avajaiset ovat sunnuntaiaamuna peliareenalla.


Myöhemmin lauantai-iltaa vietimme yhteisessä 'get together' cocktailjuhlassa hotellin juhlasalissa.




Kisojen johtoryhmä yhteiskuvassa




Sunnuntai 5.11 ensimmäinen pelipäivä

Aamu valkeni sateisena ja pilvisenä. Avajaisiin peliareenalle muutaman minuutin bussikyydillä.
Osallistuvien maiden ja pelaajien esittelyt ja musiikki- ja ta
nssiesitykset sekä virallinen avajaislyönti käynnistivät kilpailut.Urheiluhalliin asennetut 22 snookerpöytää muodostavat hyvännäköisen kokonaisuuden.Timo Salovaarakin seurasi esittelyn jälkeen omalla paikallaan avajaisten kulkua.










Timon ensimmäiseksi vastustajaksi iltapäivän pelissä osui Hollannin tuttu Stefan Mazrocis ja Timon vietyä ensimmäisen erän menivät seuraavat 4 vastustajalle ja peli oli siinä.


Maanantai 6.11 toinen pelipäivä

Timolla aamupeli ja minulla tuomaritehtävät. Aamiaisen jälkeen kymmeneksi areenalle.Paikallinen Ibrahim Agel osoittautui Timolle kovaksi vastukseksi ja ensimmäisen session päättyessä oli tilanne 3-2 jordanialaisen hyväksi. Kun klo 13.oo sessiosta vapautui pelipöytä niin Timo tasoitti pelin kontraksi.Tiukka vääntö ratkaisuframessa toi Timolle ensimmäisen voittopelin.













Timon kommentit peleistä:Kolme peliä pelattu, ekassa oli Hollannin Stefan Mazrocis jolta tuliki turpaan 4-1! Tokassa oli jordanialainen äijä jonka voitin 4-3! Kontra framessa sainki hyvää pressure reeniä kun siinä oli älytön määrä paikallisia katsomassa ja kaikki sen puolella (yllättäen) ne taputti ja napsutteli sormia mun misseille ja toimittajat räpsi koko ajan kuvia lyöntilinjan takana! Se oli pitkä ja raskas peli ja tuskin olin ehtiny kätellä vastustajan kun tuli kaveri sanomaan että sää pelaat 10 minuutin päästä uudestaan tossa viereisellä pöydällä! se oliki aika kova jäbä, Englannin Craig Steadman ja kuokkaan tuli 4-0. pöydät täällä on ihan hyvät Wiraka M-ykköset, ne on vaan tosi tiukat ja aivan käsittämättömän kierot! Hiljasia ei uskalla lyödä ollenkaan ku pöytä vääntää sen kuitenki 10 senttiä ohi! Muuten on kaikin puolin hyvä meininki, pelaajat ja tuomarit on lepposta porukkaa! Eipä muuta tällä erää, Ouluun ja Snooker Timeen terveiset!



Tiistai 7.11 kolmas pelipäivä

Kiireinen päivä.Timolla peli turkkilaista Muham
med Leysia vastaan.Molemmat noituivat pelipöytää mutta Timo hoiti homman kaartaen kotiin 4-0.Minulla illan lopuksi naisten viiden erän peli ja melkein neljä tuntia ! Timolla huomenna kaksi ottelua.



Keskiviikko 8.11 neljäs pelipäivä

Aurinko paistaa kirkkaasti Ammanin sinitaivaalta.Timo pelaa parhaillaan ottelua Kanadan Donald Chomiskia vastaan.Kanadalainen kertoi omaavansa varsin vähän snookerkokemusta ja poolpöytä on
hänelle tutumpi elementti.Timolla vielä illalla toinen ottelu.











Taisi tulla maailmanennätys. Timon peli alkoi klo 10. Pant
iin poikki ennen klo 13 sessiota tilanteessa 2-1. Peli jatkui kun pöytä vapautui. Pantiin poikki ennen klo 16 sessiota. Jatkui kun pöytä vapautui. Päättyi klo 18 jälkeen Timon voittoon 4-3.Ja klo 19 alkaa se päivän toinen ottelu.Ehtiiköhän Timo aamiaiselle?
Kanadalaisen uuvuttamana ei Timolta löytynyt enää puhtia ja Hong Kongin Fun Kwok Wai selvitti iltapelin 4-0. Aamulla yhdeksän jälkeen bussiin hypännyt Timo palasi hotellihuoneeseen klo 21:n jälkeen päivän snookerannoksen nautttineena.



Torstai 9.11 viides pelipäivä

Aamiaisella hotellissa kuiskuteltiin että Prinssi Feisal Al Hussain
eli Kuningas Abdullahin nuorempi veli on tulossa käymään peliareenalle.
Virallista tietoa ei annettu turvallisuussyistä. Iltapäivällä kahden aikaan tulikin saattue moottoripyöräpoliisi etunenässä ja citymaasturit kaartoivat salin ovelle ja Prinssi johdatettiin nopeasti sisätiloihin.Vahvasti aseistettu henkivartiokaarti parveili ympäristössä seuraavan tunnin ajan.Prinssi seurasi katsomossa pelejä ja kävi kilpailutoimistossa tervehtimässä järjestelyjohtoa. Ennen kello neljän sessiota palattiin taas arkeen autosaattueen kadotessa poliisiautojen saattamana alueelta.

Timon ja Kuwaitin Nawaf Al Hamlin peli oli Timolle jälleen tervanjuontia ja ensimmäinen sessio päättyi 2-2. Kello kahdeksan jälkeen peli jatkui ja 3-2 johto päättyi lopulta 4-3 tappioksi.












Perjantai 10.11 kuudes pelipäivä

Täälläpäin on perjantai pyhäpäivä ja Timollekin sattui vapaapäivä. Päivän tuomarihommieni loputtua päätimme mennä läheiseen Marriot-hotelliin päivälliselle. Loisteliaan hotellin
jenkkityylisessä ravintolassa maistuivat matkan ensimmäiset kunnon pihvit.











Lauantai 11.11 seitsemäs pelipäivä

Pelilohkojen tulokset alkavat täyttyä ja jyvät karsiutua akanoista. Timon tämänaamuinen 4-0 tappio Walesin Ph
illip Williamsille sulki pois jatkomahdollisuudet. Lohkoista 4 parasta etenee maanantaina alkavaan cup jaksoon. Miesten finaali pelataan keskiviikkona,naisten ja seniorien tiistaina. Linkki Global Snooker Centre kertoo lisää.
Timon ja Singaporen Peter Gilchristin peli ei ollut enä
ä kovin merkityksellinen ja Timo otti 4-1 tappion rauhallisin mielin. Lauantaina aamuyöllä saapunut suruviesti Qatarin Liiton 42 vuotiaan Presidentin äkillisestä poismenosta ja koko Qatarin joukkueen ja tuomareiden aikaistettu kotiinpaluu vaikutti lauantain pelijärjestelyihin melkoisesti.


Sunnuntai 12.11 kahdeksas pelipäivä

Viimeiset lohkopelit käynnissä.Timo otteli taas täydet erät viimeisessä pelissään Sri Lankan Prasanna Pushpakumaraa vastaan. Timon 3-1 johto hupeni kontrapeliksi ja ratkaisuerän väännössä oli Timo parempi. Iltapäivällä sali hiljeni seuraamaan Singaporen Keith E Boonin sarjaa kun viimeisen punaisen solahtaessa pussiin oli taululla pisteluku 113. Mustan pussituskin onnistui ja Keithin syvät huokaukset seurasivat väripalloja puuttuvan 27 pisteen keräilyssä. Viimeisen mustan solahtaessa pussiin pääsi maksimimieheltä äänekäs karjaisu ja onnittelijat kerääntyivät pöydän ympärille.


Maanantai 13.11 yhdeksäs pelipäivä ja IBSF liittokokous

Myöhään sunnuntai-iltana valmistuivat lohkopelien tulokset ja 32-cup arvottiin. Mielenkiintoisia otteluita nähdään heti ensi kierroksella. Veikkaukset voittajasta käynnistyivät välittömästi ja eurooppalaispelaajista norjalaistunut englantilainen Kurt Maflin,Englannin Graig Steadman ja Belgian tuttu Main Tourillakin pelannut Björn Haneveer nousivat esiin spekulaatioiden kohteena.Timon sijoitus oli lohkossaan lopulta kahdeksas.
Aamulla käynnistyi IBSF liittokokous jossa uusina henkilövalintoina IBSF:n johtokuntaan Michael J. Peachey Australiasta varapresidentiksi ja Mohammed Kammah Egyptistä sihteeriksi.
Vuoden 2007 MM Thaimaassa (varalla Intia). Vuodeksi 2008 ehdolla Itävalta.
Illan peleissä ennakkosuosikeista neljännesfinaaliin selvisivät Kurt Maflin ja Graig Steadman.


Tiistai 14.11 kymmenes pelipäivä

Käytiin Timon kanssa iltapäivällä Mecca Mall ostoskeskuksessa tuliaisostoksilla ja syömässä. Naisten ja seniorien finaalipelit olivat ohjelmassa illalla. Belgian Wendy Jans voitti odotetusti naisten maailmanmestaruuden eikä Honkongin Wan-Ip Inilla ollut mitään sanomista Wendyn viedessä 5-0. Seniorien eli Masters-mestaruuden voitti Pakistanin Mohammed Yousuf. Tiukassa turvapelissä Australian Glen Wilkinson joutui antamaan periksi ratkaisuerässä tuloksella 5-4











Keskiviikko 15.11 finaalipäivä ja päättäjäiset

Aamuvarhaisella pakkauduimme pikkubusseihin ja suuntasimme kohti Kuollutta Merta.Lämpötila ja kosteus nousivat huomattavasti lähestyessämme merenpinnan alapuolella sijaitsevaa ihmettä.Suolaveden ominaisuudet saivat monet kokeilemaan kantavuutta ja Timokin otti lekotteluhetken aallokossa.Paluumatkan teimme korkean Nebo-vuoren kautta ja pistäydyttiin pyhiinvaelluskohteessa jota pidetään Mooseksen hautapaikkana.



Ehdimme retkeltä takaisin sopivasti miesten finaalia seuraamaan.Norjan Kurt Maflin oli odotetusti finaalissa ja vastassa Englannin Daniel Ward.Norjalainen vei peliä hienoisessa johdossa ennakkoluulottomalla pelillään.Koko kisan ajan oli Kurt kohonnut todelliseksi yleisösuosikiksi ja hänen pelejään oli aina seuraamassa paikallinen fanijoukko ja vihellykset ja kannustushuudot seurasivat norjalaisen sujuvia esityksiä.Lopputulos 11-8 sinetöi pelin ja johdatti Kurt Maflinin IBSF:n maailmanmestariksi ja Main Tour pelaajaksi kaudelle 2007-2008.










Palkintojenjaossa snookersponsori Bahrainin Sheikki oli paikalla voittajia onnittelemassa.
Iltajuhlassa hotellin yläkerrassa nautimme viiden ruokalajin menuun ja jälkiruoaksi saimme vielä seurata napatanssiestystä.Alakerran pianobaarissa jatkuivat kiittelyt ja hyvästelyt myöhään yöhön useiden joukkueiden valmistautuessa jo aamun paluumatkalle.

Torstai 16.11 paluumatka

Wienin välilasku antoi meille mukavasti aikaa pistäytyä kaupungilla nauttien wieninleikkeestä ja oluesta sekä lopuksi Sacherleivoksesta nimikkohotellin tyylikkäässä kahvilassa.
Helsinki-Vantaan matkalaukkuhihnalla pahat ennakkoaavistukset toteutuivat kun Timon keppikoteloa ei näkynyt.