5.5.08

European Snooker Championships








Lublin, Puola 5-14.6 2008






3.6 Matkapäivä

Joukkue perillä. Lento vähän myöhässä. Kolmituntinen bussimatka Lubliniin. Päivällisen jälkeen antauduimme Hotel Europan hellään huomaan. Aamulla käynnistyy EBSA International Open. Joukkueessa mukana tuomaritehtävissä myös Pasi Jäntti kansainvälisessä tuomaridebyytissään.

4.6 International Open


Manner-Euroopan karsintakilpailu josta voittaja pääsee Main Tourille käynnistyi. Tapahtumia voi seurata Live-Scoring osiossa.
Tero ja Antti lopettivat pelit lohkovaiheeseen mutta Jukka eteni illalla pelattavaan 32-cupiin.


Hollannin vanha 90-luvun tuttu Reind Duut ei antanut Jukalle jatkomahdollisuuksia ja taulun 0-3 numerot siirsivät myös Jukan odottelemaan huomisia EM-avajaisia.





5.6 International Open finaalit ja EM avajaiset

Neljännesfinaali Björn Haneveer-Costas Connaris päättyi Kyproksen pojan yllätysvoittoon kontrassa ja Costas kohtasi semissä Lennon Starkeyn. Hollantilainen lopetti Connariksen yllätykset ja otti finaalipaikan selvin 4-0 numeroin.
Alla clipissä Connaris-Haneveer ottelun ratkaisupallot


Toisessa semifinaalissa Stefan Mazrocis päihitti Alex Borgin 4-2 ja International Openin hollantilaisfinaali oli tosiasia. Ja finaalin sekä Main Tour paikan voitti Stefan Mazrocis.
Avajaistilaisuus peliareenalla huipentui buffet-illalliseen ja kokonaisena paistetun possun paloitteluun puolalaiseen tapaan.










6.6 Ensimmäinen EM-pelipäivä


Lauralla aamupeli ja miehet tulessa vasta puolenpäivän jälkeen.
Lauralla vastassa Venäjän pyramidimestari Anna Mazhirina.
Live Scoring linkistä alkaa löytyä live stream joka on valittavissa yksittäisille pöydille.
Anna voitti Lauran takkuisesti 3-0. Iltapäivän pelissä Tero selvitti kontraframen Ranskan Jean Marc Beauchampilta mutta Jukka sai tunnustaa Kyproksen Anthony Brabanin paremmakseen Anthonyn antaessa Jukalle vain yhden framen.
Antin peli Belgian Yvan Van Velthovenia vastaan jäi kesken session tilanteeseen 3-2 belgialaisen hyväksi. Pöydän vapauduttua Antti pääsi jatkamaan koitostaan mutta pallot pyörivät epäonnisesti ja Yvan kuittasi itselleen 4-2 voiton.
Tero oli iltapelissä kunnon iskussa ja Kroatian Ivan Čuljat kaatui puhtaasti pikapelissä 4-0.



7.6 Toinen pelipäivä

Sights&Sounds of Lublin




Aamupelissä Laura voitti Tsekin Eva Maskovan 3-2. Illalla taas pallot pyörivät onnettomasti Lauralle kun Latvian Tatjana Vasiljeva otti 3-1 voiton. Tero otti vain yhden framen Björn Haneveerilta mutta Jukka vastaavasti antoi vain yhden framen Ukrainan Denys Vashchukille.
Illalla taas Jukka sai kokea Maltan Alex Borgin kokenutta pallonkäsittelyä kun Alex pöllytti puhtaasti 4-0. Antin aamupeli Latvian Peteris Strazdinsia vastaan oli puhdas 4-0 voitto ja illalla taas EM-areenoja paljon kiertänyt Lasse Munstermann ei antanut Antille frameakaan.
Illalla oli kaupungilla karnevaalitunnelmaa kun kulttuuriviikon päättäjäisiä vietettiin kaduilla, puistoissa ja kapakoissa. Ei jäänyt Suomen joukkuekaan osattomaksi juhlista.

8.6 Kolmas pelipäivä

EM-jalkapallo oli hallitsevana asiana peliareenalla ja sen ulkopuolella. Puola-Saksa peli näkyi illalla katukuvassa ja tappiosta huolimatta positiivista meteliä riitti aamutunteihin asti. Snookerissa taas Suomen pelurit kohtasivat lohkojen kovinta kastia ja jatkomahdollisuuksien laskenta oli jo käynnistynyt.

9.6 Neljäs pelipäivä

Aamulla tehtiin turistiretki kaupungilla ja ympäristössä. Kaupungin laitamilla sijaitseva Majdanekin keskitysleirimuseo veti vierailijat hiljaiseksi ja vanhan kaupungin kierroksella saatiin aimo annos Puolan ja itäisen Euroopan historiaa. Illan "get together" tilaisuudessa Suomen joukkue spekuloi Teron jatkoonpääsyn mahdollisuuksia.











10.6 Lohkopelit päättyvät

Terolla oli ainoana suomalaispelaajana jatkoonpääsyn mahdollisuudet viimeiseen lohkopeliin asti.
Puristus ei kuitenkaan riittänyt ja näin koko Suomen pelijoukkue siirtyi katsomon puolelle.

11.6 Knock-out

Miesten 32-kaaviossa on monta kovaa nimeä ja spekulaatiot EM-voittajasta käynnistyivät. Walesin Andrew Pagett ja Darren Morgan ovat vahvojen ehdokkaiden joukossa.
16 joukkoon edenneissä ei ollut isojakaan yllätyksiä. Hienoisena suosikkina pidetty Björn Haneveer hävisi selvästi 4-1 luvuin Saksan Lasse Munstermannille.

12.6 Liittokokous ja neljännesfnaalit

Walesin ennakkosuosikit pelasivat itsensä semeihin puhtaalla 5-0 näytöksellä ja vastaan tulevat Englannin kovat veturit David Grace ja Craig Steadman. Liittokokouksessa ensi vuoden pelipaikoiksi olivat ehdolla EM-kisaan Belgian Gent, alle 19 v. EM:ään Riika sekä Team kilpailuun Pietari.



13.6 Semifinaalit

Ei ollut Walesin nimistä sittenkään finaalipaikalle asti ja päättäjäispäiväna tullaan näkemään Englanti-Englanti kisa Euroopan Mestaruudesta ja Main Tour paikasta. Suomen joukkueen valopilkuksi kuitattiin illalla Pasi Jäntin pokeriturnauksessa saavuttama kakkossija.
David Grace

14.6 Finaalit ja päättäjäiset

Snookerlegenda Jimmy White saapui paikalle trickshot näytösottelun merkeissä.
Täysienglantilainen voittosarja nähtiin kun David Grace voitti tiukassa finaalissa Craig Steadmanin ja Reanne Evans otti naisten sarjan voiton sekä Alan Trigg seniorimestaruuden.






















15.6 Kotimatka

Päättäjäisyön jälkeen aikanen herätys ja bussikyyti Varsovan kentälle. Iltapäivällä olimmekin jo Helsinki-Vantaalla ja joukkueen iloksi ei matkatavaroiden kanssa ollut tällä kertaa vaikeuksia.