5.3.13


European U21 Snooker 
Championship
18-22.3 2013 

European Snooker Team
Championships
22-28.3 2013

Bor,Serbia



Sunnuntai 17.3  Matkapäivä

Vaiheikkaan lentomatkailun ja nelituntisen bussimatkan päätteeksi saapui junnujoukkue Aten johtamana hotellin vastaanottoon kello kolmelta maanantaiaamuna.. 
  

Maanantai 18.3  Avajaiset ja ensimmäinen U21 pelipäivä.


Nopean avajaistilaisuuden jälkeen päästiin heti tositoimiin ja Olli-Pekka paineli israelilaisesta Shachar Davidovitchista heti puhtaan 3-0 voiton. Heikki Niva tuskaili Islannin Sigruour Krstianssonin kanssa kontrapeliin ja pallot pyörivät mukavasti islantilaiselle.
Saku Veikkanen taisi ymmärtää väärin pelaajan nimen kun vastustajana Saksan Robin Otto nyhtäisi Sakulta puhtaat kolme framea. Tiivis peliaikataulu pitää pojat vielä iltapeleissä ja nyt kysytään jo turnauskestävyyttä.



Hotellin kupariportsari

Illan peleissä Olli-Pekka esitti varmoja otteita ja bulgarialaisvastustaja selvitettiin 3-1 lukemin. Saku ei ole  päässyt sinuiksi peliympäristön kanssa ja illan pelissä kova Walesin Duane Jones otti helpon 3-0 voiton. Jessen ensimmäinen peli Puolan tunnettua Mateusz Baranowskia vastaan oli Jessen ennakkoluulotonta esitystä ja "yllättävä" 3-1 voitto kirjattiin tuloksiin. Heikin tuskailu jatkui kun päivän kontrapeli toistui myös illalla ja Saksan Felix Frede vei ratkaisuerän.    

Tiistai 19.3  toinen pelipäivä

Jessellä aamulla vastassa Englannin Ashley Carty ja tunnin pikapelissä englantilainen otti 3-0 voiton.
 

Iltapäivän pelissä Saku voitti odotetusti paikallisvastustajan lukemin 3-0. Olli-Pekan skottivastus Ross Muir tempaisi heti avauserään 98 breikin, mutta Olli-Pekka taisteli itselleen sentään yhden erän. Edes tutusta tuomarista ei ollut apuja.
Jesse varmisteli lohkosijoitustaan helpolla voitolla paikallisvastustajasta. Päivän kovimmasta suomalaissuorituksesta vastasi Heikki Niva kun ennakkosuosikki, Pohjois-Irlannin Declan Brennan joutui taipumaan Heikin turvapelissä erin 3-1,    

Keskiviikko 20.3  kolmas pelipäivä

Viimeiset lohkopelit ratkaisevat sijoitukset illan  jatkokaaviossa. Skotlannin Joseph McLaren ajoi formulanopeudella 3-0 voiton Jessestä naputtelemalla viimeiseen erään 93 breikin. Jesselle kolmossija lohkossa jatkopeleihin. Samoin Heikille kolmas lohkosija 3-0 voitolla paikallispelaajasta. Liettuan Vilius Schulte katkaisi Sakun jatkohaaveet ottamalla jatkopaikan erin 3-1. Olli-Pekka varmisteli lohkonsa kakkossijaa iltapäivällä.
Olli-Pekan kakkossijasta tulikin heti keskustelu arpaonnesta ja Heikin ja Olli-Pekan keskinäisestä kohtaamisesta. Ja niinhän siinä tietysti kävikin.
Heikin päättäväinen peli johti 32 kaavioon lukemin 4-1 ja torstaiaamun vastustajana on tuttu Israelin kovia näyttöjä esittänyt Shachar Ruberg. Jessen näytösluonteinen esiintyminen ei purrut Irlannin Andrew Dohertyyn, joka otti pelin tosissaan ja 4-0 voiton. 

Torstai 21.3  neljäs pelipäivä

Israelilainen hyökkäsi heti 3-0 johtoon mutta neljännessä Heikki sai pelistä kiinni 50 breikillä ja kavensi 3-1:een. Seuraavassa Heikki teki 59 breikin ja Shachar tyhjensi kylmäpäisesti lukemiksi 67-59 ja suomalaispelit päättyivät.
 Shachar Ruberg,tuomari Svetlana Kharlova ja Heikki Niva


Perjantai 22.3  U21 Finaalit ja päättäjäiset 

"Yllättäen" finaaliin kipusivat englantilaiset ja loppukahinat olivat muutenkin saarivaltakunnan heiniä. Ashley Carty  ja James Cahill kisasivat Main Tour paikasta kaudelle 2013-2014. James Cahill voitti finaalin selvästi 6-0 lukemin.
 
                                                                                                                             

Lauantai 23.3  Team Championships käynnistyy

Tero ja Timo saapuivat paikalle perjantai-iltana ja Heikki jäi joukkueen kolmanneksi jäseneksi. Jesse,Saku ja Atte lähtivät yölliselle bussimatkalle Belgradiin aamun lentoa varten..Päivän pelissä joukkue kaatoi komeasti Romanian erin 11-1. 

Sunnuntai 24.3   

Aamupelissä Serbian joukkue  ei saanut erääkään ja eräsuhde alkoi jo näyttää lupaavalta, mutta illalla Puolan junnujoukkue otti 9-3 voiton. 

Maanantai  25.3


Lohkon ykkösjoukkue Wales ei paljon iltapelissä armoa antanut ja ainoastaan Timo sai puristettua yhden erän. 

Tiistai  26.3.

Iltapäivällä viimeinen lohkopeli ja vastassa Venäjä. Murskavoitto 12-0, eräsuhde parani ja kolmossija lohkossa oikeuttaa jatkopeleihin.Hotellin ympäristö sai eilen taas lumipeitteen ja ulkona on hyytävän kylmää.

Aurinkoterassi


Keskiviikko 27.3. Knock out

16 parhaan joukkoon kaaviossa löytyi vastustajaksi Sveitsi,jonka joukkueessa pelasi U21 kisassa lohkonsa voittanut ja vain kaksi erää lohkopeleissä hävinnyt Alexander Ursenbacher.

Suomen joukkue 1/4 Finaaliin !

Joukkue saavutti 8:n erän tavoitteen ennen Sveitsiä kun Heikki  teki breikit 68,63 ja 62 putkeen ja peli päättyi.
Niva-Ursenbacher 3-2
Salovaara-Camenzind 3-0
Suvanto-Paris 2-2
Seuraavaksi vastassa Skotlanti

Illan pelissä skottijunnut kipusivat nopeasti kahdeksaan erävoittoon ja Suomelle jäi vain kaksi voitettua erää. Torstain semifinaalissa skotit saavat vastaansa Puolan ja toisessa semissä kohtaavat vahvat Irlanti ja Wales. Suomen joukkue odottelee päättäjäisiä ja kotimatkaa.
Torstai 28.3 Finaalit ja päättäjäiset 
Finaaliin etenivät brittiläistä snookerkulttia ylläpitäen Wales ja Skotlanti ja tiukassa finaalissa ratkaisuerä toi Walesille mestaruuden.