14.5.13


European Snooker Championships


    

 
Zielona Gora

Puola

27.5-6.6  2013

   
 

Maanantai 27.5  Avajaiset

Yöllinen saapuminen hotelli Danaan sujui joukkueelta mutkattomasti. Antti Silvo oli jo saapunut päivällä eri lentoreittiä ja nyt Robinin ja Antti Mannilan keppikotelot ja matkalaukut jäivät Varsovan konevaihdossa teille tietymättömille. Tavaroiden pitäisi saapua illalla, mutta avajaiset hoituvat kevytvaatetuksella. Uusi, moderni hotelli on mjapaikkana saanut jo joukkueen hyväksynnän. Päivällä pikainen käynti kaupungin idyllisessä keskustassa.
 

Pelivälineet saapuivat ja helpottuneet tunnelmat valtasivat joukkueen. Avajaisissa käytiin läpi tulevan kilpailun rutiinit ja nähtiin myös puolalaista kansantanssia. Keskiyön lähestyessä ehdittiin vielä Hot Shots klubille missä komea palkintopokaali oli näytillä. 
 
Tiistai 28.5  Ensimmäinen pelipäivä

Vasemmalta linkeistä löytyy joukkueen pelit ja livescore. Robinin ensimmäinen peli oli totuttelua peliympäristöön ja vastustaja, paikallinen Patryk Maslovski sai napattua yhden erän. Antti Mannilan vastustaja aamulla oli vuoden 1995 Euroopan Mestari David Lilley jolta Antti sai yhden erän. Iltapelissä Antti Silvo sai niinikään vain yhden erän Walesin Alex Taubmanilta..
Keskiviikko 29.5  Toinen pelipäivä

Robinilla aamupeli vastassa Tanskan Danny Eriksen. Robinin peli tuntui takkuavan ja eriä luiskahti vastapuolelle. Kaksi- ja puolituntinen vääntö päättyi kuitenkin Robinin 4-2 voittoon. Mannilalla vapaapäivä ja Silvolla iltapeli, missä Tanskan Daniel Kandi vei kaikki erät.
Itse sain iltapelissä ihailla Israelin Shachar Rubergin loistavaa ja älykästä snookeria, missä Puolan Mateusz Baranowski ei saanut mitään mahdollisuuksia erävoittoihin. 

Torstai 30.5  Kolmas pelipäivä

Antti Mannila ja Robin tulessa klo 13 sessiossa ja Silvo viettää vapaapäivää. Robinilla alkoi peli kulkea ja portugalilainen oli hoidettu tunnissa ja kolmeen ensimmäiseen breikit 81,79 ja 67. Mannila sai hyvän otteen kroatialaisesta ensimmäisen sekaisen framen jälkeen.ja kolmituntinen päättyi Antin voittoon lukemin 4-2.  

Perjantai 31.5  Neljäs pelipäivä  

Sateinen perjantaipäivä alkoi Antti Silvon kolmannella tappiopelillä vastassa Puolan Michal Zielinski, joka on esittänyt lohkossa vakuuttavia otteita. Nyt on päiväsessiossa Robinilla ensimmäinen kovempi vastus, Maltan Duncan Bezzina  

Tunti ja viisitoista minuuttia Robinin tarkkaa peliä johti selkeään 4-0 voittoon. Klo 16 sessiossa vielä vuorossa Antti Mannila ja Bulgarian Bratislav Krastev.

Anttihan hoiteli mukavan 4-1 voiton ja paranteli asemiaan lohkossa.

Lauantai 1.6  Viides pelipäivä  

Antti Silvo aamupelissä pakkovoiton edessä, vastassa Tsekin Daniel Mily. Iltapaäivällä Robin kohtaa Walesin Duane Jonesin, joka äskettäin QSchool karsinnoissa jäi ottelun päähän Main Tourilta. Illalla vielä Antti Mannila ja Maltan Mario Brincat. 
Silvon "aamupeli" päättyi kolmen jälkeen iltapäivällä ja kontraerän tappio merkitsi cup-peli haaveiden jäämistä ohueksi.

Robinin päiväpeliä odotettiin suurella mielenkiinnolla, olihan kyseessä lohkon kärkikamppailu. Striimiäkin yritettiin veivata pöydän suuntaan, mutta valitettavasti ei kuvaa saatu. Ensimmäisen erä oli selkeästi Robinin, mutta kolmessa seuraavassa walesilainen hyödynsi pikkuvirheet ja Robinin oli vietävä peli kontraan. Aikataulu vei pelin tauolle ja kun pöytä vapautui pyyhkäisi Robin tulostaululle lukemat 74-0. Lohkon ykköspaikka oli muutenkin jo selviö. 


 Antti Mannila varmisteli sijoitustaan voittamalla maltalaisen erin 4-2. 

Sunnuntai 2.6  Kuudes pelipäivä  
            
Joukkueen yöllliset laskutolmitukset paljastivat Antti Silvon mahdollisuudet jatkoon.Robinin viimeinen lohkopeli Israelin Efran Gestin kanssa päättyi selvään 4-0 voittoon.Antti Mannila varmisteli lohkon kakkospaikkaa pelissä Kyproksen George Loukaa vastaan.Robin pelasi myös kahdenkymmenen pelaajan 6 reds turnausta, mistä 4 parasta pääsee Bangkokissa syyskuun alussa pelattavaan World Championship otteluun.
Antti Silvon viimeinen toivonkipinä katkesi valkovenäläisen toiseen erävoittoon ja jatkopaikka oli menetetty. Mannila oli jo varmistanut lohkon kakkostilan, eikä kontraerän tappio kyproslaiselle jäänyt harmittamaan. Aikataulussa myöhään pelattu kuuden punaisen peli oli mielenkiintoista seurattavaa kun Robin ensin eteni selvästi kahdeksan parhaan kärkeen ja pelissä Bangkokin paikasta vastassa oli Israelin Shachar Ruberg. Yöllä kahden jälkeen Robinin 5-2 voittoon päättynyt ottelu oli saanut suomalaiskannustajiin myös Jani Kanasen, joka oli appiukon kanssa tullut seuraamaan kisojen loppukahinoita. EM-turnauksessa Robinin kärkipaikka lohkossa antaa maanantaiksi vapaapäivän ja tiistaina käynnistyy 32 cup.    .

Maanantai 3.6  Seitsemäs pelipäivä ja EBSA liittokokous 

Antti Mannila pelasi pääsystä 32 cuppiin vastassa Saksan Roman Dietzel. Antilla ei riittänyt puristus kontrapeliin asti ja saksalaisen 4-2 kuittaus jätti Robinin yksin tiistaina puolustamaan suomalaista snookeria. Liittokokouksessa valittiin Maxime Cassis nyt virallisesti Euroopan liiton puheenjohtajaksi. Ensi kevään alle 21- ja joukkuekisaan väläyteltiin pelipaikaksi Israelin Eilatia ja EM-kisaan Ukrainan Mustanmeren rantaa.  

Tiistai 4.6  Kahdeksas pelipäivä

Peliareenan kaikki 16 pöytää ovat aamulla käytössä miesten 32-cup pelejä varten.Ottelut pelataan paras yhdeksästä systeemillä ja pöydällä 11 Robin kohtaa Tanskan Daniel Kandin. Aamupelien voittajat jatkavat heti iltapäivällä 16 cupissa. 

Robin hoiteli kepeästi itsensä 16 cupiin ja nyt vastaan tulee taas 6-reds finalisti Schachar Ruberg, 3-3 tilanteessa alkoivat jo kotikatsomonkin kommentit rauhoittua, mutta kahteen viimeiseen Robin hoiteli tarvittavat pallot ja 5-3 tulos oli selviö. Robinin 123 breikki oli häneltä ensimmäinen kisan yli satanen. Aamulla jatketaan puolivälierällä ja vastassa vanha suomenkävijä Belgian Peter Bullen. 

Keskiviikko 5.6  Yhdeksäs pelipäivä.

Peter Bullen oli Suomessa mukana 90-luvun alun Finnish Openissa. Aamun puolivälierässä otti Bullen ensimmäisen erän. Vaiheikkaiden tapahtumien jälkeen päädyttiin kontraan minkä Robin hallitsi edeten välieriin.
Irlannin Robert Murphyn voittanut Englannin John Whitty oli Robinin seuraava vastustaja ja voittajalle  tarjolla finaalipaikka. Robinin peli kulki mainiosti ja finaaliin mentiin erin 6-2.
Hollannin Roy Stolkin voittanut Walesin Gareth Allen kohtaa Robinin torstain finaalissa 

Torstai 6.6  Finaalipäivä ja päättäjäiset

Puolan TV:ssä finaali suorana. Linkeistä vasemmalla löytyy striimi. Robin avasi hyvin ja ensimmäinen erä kotiin. Toiseen 99 break ja 2-0. Kolmaskin erä selkeästi Robinin. Neljännessä Gareth Allen kavensi..Kahdessa seuraavassa Allenin mukava johto kilpistyi Robinin putseihin. Aamusessio päättyi 5-1 tilanteeseen.
Iltapäivän sessiossa Allen kipusi ensimmäisessä erässä johtoon, mutta ei saanut erää heti itselleen vaan Robin pääsi yrittämään vielä ryöstöä. Allenin onnekas snookerinpurku pussituksen kera vei 5-2 tilanteeseen. Peliareenalla oli hiirenhiljaista kun Robin naputteli rauhallisesti 127 breikin. Musta jäi pussittamatta ja turnauksen korkein break saavuttamatta.
Seitsemäs erävoitto 109 breikillä ei jättänyt epäilykselle sijaa Euroopan Mestarista... 


 


 
Päättäjäistilaisuus Zielona Goran kasvitieteellisessä museossa oli vaikuttava kokemus ja illallisjuhlaan  kutsuttu WPBSA:n puheenjohtaja Jason Ferguson kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan.  
Puolan Snookerliiton puheenjohtaja Mariusz Sikorski ja EBSA:n puheenjohtaja Maxime Cassis Robinin kanssa pokaalikuvassa.